Programmering i C

Den første bog jeg fik på sproget C var "C Programming Language" af Brian W. Kernighan, Dennis M. Ritchie. Denne bog er stadig en klassiker og udgives nu i 2. udgave. Jeg kan godt lide bogen for dens præcise måde at fremstille sproget. Siden kom for mig "The C++ Programming Language" af Bjarne Stroustrup, der tog springet ud i objekt orienteret programmering. Disse to bøger kendetegner for mig epoker i C og til dels formodentlig også programmering i al almindelighed. Det startede med epoken for funktions-orienteret-programmering, som henregnes af nogle som et skældsord, men ikke desto mindre anvendes i vid udstrækning stadigvæk (vi siger det bare ikke til nogen), og så epoken med OOP (Objekt-Orienteret-Programmering). Men taget i betragtning, at OOP genererer programmer, der er en smule større og kører en smule langsommere, så er der situationer hvor disse to forhold er væsentlige, derfor er funktionsorienteret programmering ikke død. Når jeg nu kaster mig i C programmering, vil jeg starte med funktions-orienteret for at give dig et godt begreb om C, sidenhen tager jeg fat på OOP. OOP har en tendens til at blive lidt abstrakt og vil alligevel inddrage en stor fællesmængde af struktur, kommandoer og funktioner med funktions-orienteret-programmering.

Du kan finde følgende kurser:

Nybegyndere
er C sproget helt fra start og er baseret på funktions-orienteret programmering.

Standard library
standard biblioteker

Artikler
Udvalgte emner

 

Ressourcer Hvorfor Google Kirkerne.dk har denne forklaring på hvorfor du skal bruge Google til søgning. Webguru Fordyb dig i webguruen Jacob Nielsen's hjemmeside om godt webdesign.
Produkter HelpdeskEffektiviser din support-organisation med et Helpdesksystem. Fjern tidrøvere der forhindrer fokus på problemløsning. Bookingsystem System for reservation af lokaler, udstyr, personale. Udskriver arbejdsplaner og ugeskema for opslag.
Styr selv Styr selv indholdet på dine hjemmesider med Content Management System.
Citat Mit sprogs grænser er mit univers grænser.

Ludvig Wittgenstein


Professionelle løsninger til Internettet. Webdesign, e-handel, cms, søgeoptimering, webhotel, analyse, Intranet mm.