C programmering for nybegyndere

Syntaks

Syntaks er også for sprog, som græsk, et udtryk for at sætte ordene rigtigt sammen. Min datter på 3 år havde endelig fået den sejr at hun kunne alle ordene, men fik et mindre tilbagefald da hun fandt ud af, at der var regler for hvordan de skulle sættes sammen. Det var syntaks hun opdagede.

I programmeringsverdenen er der en nogenlunde overensstemmelse med hvordan man noterer et programmeringsprogs syntaks. Så der er håb for, at når du har lært at læse syntaksen for et sprog kan du læse syntaksen for et andet også. Følgende eksempler er simplificerede og derfor ikke dækkende for nøgagtig syntaks for de nævnte definitioner af sproget. Jeg har brugt lidt farver for at tydeliggøre elementer i syntaks, som du ikke finder i en normal syntaksdefinition.

Syntaksen for at definere en funktioner er:

type funktionsnavn([parameter[[,parameter]..]])
{
    sætninger...
}

Det fortæller at type kommer først, så et mellemrum og derefter funktionsnavn efterfulgt af ( og afsluttes med ). Alt der står i kursiv skal ikke tages bogstaveligt, men følger en definition som kan komme et andet sted eller er underforstået. Det kan i det givne tilfælde være at funktionsnavn er underforstået som et af dig bestemt navn.

Firkantparanteser [ og ] omslutter noget der kan bruges (du skal ikke bruge selve firkantparanteserne, men det der står inden i dem), men det et dit valg om du har brug for parameter eller ej. Hvis din funktion skal have overført værdier i kaldet, ja så skal du bruge parameter og må følge reglerne for syntaksen. Skal du bruge mere end en skal de adskilles med komma og du kan bruge så mange du finder nødvendigt, det ses gennem mønsteret i syntaksen med (..). Erklæringer for parametre følger også en syntaks

parameter:

type navn

Erklæringen af en parameter skal følge erklæringen af type først efterfulgt af erklæringen af navn. Går vi så et skridt længere er syntaksen for typen

[*]int|char|float|double|void

I den syntaks kommer et nyt tegn | der skal tolkes som eller. Dvs. en type erklæres med evt. * og én af int,char,float,double,void.

Navn og funktionsnavn kunne også beskrives i syntaks, men det er lettere at sige at det skal starte med et bogstav eller _ efterfulgt af et eller flere tegn hvilket er tal bogstaver A-Z, a-z og tegnet _.

 

 

 

Ressourcer C Library opslag The Single UNIX® Specification, Version 2 Copyright © 1997 The Open Group GNU C Library Engelsk, med masser af gode og dybe artikler. Danske søgeord Find selv de bedste danske søgeord til din hjemmeside.
Produkter Bookingsystem
System for reservation af tid for behandlinger, aftaler, lokaler, udstyr, personale. Tilpasset lektionstimer. Udskriver arbejdsplaner og ugeskema for opslag. Statistik. Danmarks bedste pris nu kun kr. 1.695,-
HelpdeskEffektiviser din support-organisation med et Helpdesksystem. Fjern tidrøvere der forhindrer fokus på problemløsning. Lektionsplan Formidling af generelle information og specifikke lektioner fra undervisere til studerende/elever. Medlemssystem Medlemssystem online med administration af medlemskartotek, kontingentbetalinger, flettefiler m.m.
Styr selv Styr selv indholdet på dine hjemmesider med Content Management System.
Citat Et barn er en engel, hvis vinger krymper i takt med at benene vokser.

Fransk ordsprogProfessionelle løsninger til Internettet. Webdesign, e-handel, cms, søgeoptimering, webhotel, analyse, Intranet mm.