C programmering for nybegyndere

Introduktion

C sproget er det første sprog efter Assembleren. Assembler er sproget hvor du skriver kode der direkte modsvarer kommandoer til en bestemt CPU-familie. C sproget kom ind som et for mennesker mere forståeligt sprog, men samtidig et forsøg på at komme tæt på CPU-instruktionerne. Mange sprogelementer i C er kommandoer, der lader sig nemt omsætte til CPU instruktioner. Selve grundstammen i sproget er egentlig ret få kommandoer, medens library (bibliotek) af standard funktioner er betragtelig stor. Det sværeste i C er måske egentlig at lære og bruge library-funktionerne. Dog kan det godt for nogen volde problemer med at forstå og anvende pegere (eng. pointere).

Forudsætninger

Dine forudsætninger til programmering formoder jeg er ingenting. Medens jeg forventer du kan lave en tekst med en teksteditor. Du skal beherske tekniken omkring filer og mapper. Du skal have adgang til en Linux, det er tilstrækkeligt at du har en forbindelse til en. Til adgangen fra en Windows kan jeg foreslå programmet putty. Den skaber en sikker terminal-forbindelse til Linux. På Linux serveren skal der være installeret gcc (GNU C Compiler).

Hvad du lærer

Først lærer du om simple C sætninger og variabler af simple datatyper. Du introduceres i brugen af funktioner til udskrivning af data og hente data ind til programmer. Så skal vi til at lære om mere komplekse data array, sammensatte typer og kontrolstrukturer der giver betingede sætninger og løkker til af gentage sætninger. Du skal lære at lave dine egne funktioner.

 

 

 

Ressourcer C Library opslag The Single UNIX® Specification, Version 2 Copyright © 1997 The Open Group GNU C Library Engelsk, med masser af gode og dybe artikler. Danske søgeord Find selv de bedste danske søgeord til din hjemmeside.
Produkter Bookingsystem
System for reservation af tid for behandlinger, aftaler, lokaler, udstyr, personale. Tilpasset lektionstimer. Udskriver arbejdsplaner og ugeskema for opslag. Statistik. Danmarks bedste pris nu kun kr. 1.695,-
HelpdeskEffektiviser din support-organisation med et Helpdesksystem. Fjern tidrøvere der forhindrer fokus på problemløsning. Lektionsplan Formidling af generelle information og specifikke lektioner fra undervisere til studerende/elever. Medlemssystem Medlemssystem online med administration af medlemskartotek, kontingentbetalinger, flettefiler m.m.
Styr selv Styr selv indholdet på dine hjemmesider med Content Management System.
Citat Der findes mange stier til Bjergets top, men udsigten er altid den samme.

Kinesisk ordsprogProfessionelle løsninger til Internettet. Webdesign, e-handel, cms, søgeoptimering, webhotel, analyse, Intranet mm.