C programmering :: Det første program

Alle manualer for sprog Pascal, Basic og C starter med et program, der skal udskrive "Hello, World". Det er blevet en kotume, måske for at bevise at sproget virker. Nej, det er fordi, får du hul på den så ved du at din compiler (oversætter) virker. I C kan sådant et program se således ud:

#include <stdio.h>

main()
{
    printf("Hello, world\n");
}
hello.c

eller rettere kildeteksten til programmet ser sådan ud. C kræver at kildeteksten skal oversættes af en compiler, der fortolker kildeteksten og omsætter den til noget som kaldes ved flere navne binærkode, maskinsprog, native code m.m. Det oversatte er det virkelige program, kildeteksten også kaldet kildekode er - bare tekst, men oversættelsen med compileren gør det til et program. Vi ser nu at abstraktionen, at kalde kildeteksten for program og det der er intet forgjort i at kalde kildeteksten for programmet, men jeg er nødt til at få alle med fra starten.

Kildeteksten skal tastes ind med en eller anden teksteditor.

  • Lav kildeteksten som i ovenstående boks og gem den under navnet hello.c
  • oversæt programmet med compileren gcc ved skrive kommandoen
#gcc hello.c
  • kør programmet ved at skrive
#./a.out
Hello, world
#

I ovenståen er vist hvordan det nogenlunde vil se ud på en Linux, # skal forestille Linux prompten, altså noget Linux skriver til dig for at vise at den er klar til at modtage kommandoer. Efter prompten er så dine indtastninger og programmet der udskriver noget på næste linie og en prompt igen.

Ressourcer C Library opslag The Single UNIX® Specification, Version 2 Copyright © 1997 The Open Group GNU C Library Engelsk, med masser af gode og dybe artikler. Danske søgeord Find selv de bedste danske søgeord til din hjemmeside.
Produkter Bookingsystem
System for reservation af tid for behandlinger, aftaler, lokaler, udstyr, personale. Tilpasset lektionstimer. Udskriver arbejdsplaner og ugeskema for opslag. Statistik. Danmarks bedste pris nu kun kr. 1.695,-
HelpdeskEffektiviser din support-organisation med et Helpdesksystem. Fjern tidrøvere der forhindrer fokus på problemløsning. Lektionsplan Formidling af generelle information og specifikke lektioner fra undervisere til studerende/elever. Medlemssystem Medlemssystem online med administration af medlemskartotek, kontingentbetalinger, flettefiler m.m.
Styr selv Styr selv indholdet på dine hjemmesider med Content Management System.
Citat Det er ikke fordi ting er vanskelige, vi ikke tør. Det er fordi, vi ikke tør, ting er vanskelige.

SenecaProfessionelle løsninger til Internettet. Webdesign, e-handel, cms, søgeoptimering, webhotel, analyse, Intranet mm.