Programmering for nybegyndere

Compilere, oversættere, fortolkere m.m.

Alle programmer starter som kildetekst.

Nogle sprog fortolker kildeteksten direkte medens programmet udføres medens andre sprog skal oversætte kildeteksten for at kunne eksekveres som et kørende program.

Sprog der fortolker og udfører på samme tid er f.eks. batch-programmer, HTML m.m. En fælles betegnelse for sprog der kører direkte fra kildetekst uden oversættelse kaldes script-sprog.

Kildeteksten til programmer er betegnelsen for tekst der indtastet og oversættes af en compiler. Compileren fortolker kildeteksten og omsætter den til noget som kaldes kode. Et C program oversættes til kode med flere navne binærkode, maskinsprog, native code m.m. Deraf mener jeg den rigtige betegnelse er maskinsprog og native code. Jeg kan godt lide native code fordi native betyder indfødt, det fortæller at koden er beregnet til at køre et bestemt sted, hvilket er af en bestemt CPU.

Andre compilere (oversættere) som Java oversætter også til noget der kaldes bytekode, binærkode eller p-kode (pseudo-kode), men det er ikke hverken maskinsprog eller native code. Native code kræver ingen fortolker, koden kan køre direkte af CPU'en. Derimod Java bytekode skal bruge en fortolker også kaldet runtime-program. Koden er ikke native code fordi koden kan køre af forskellige CPU gennem, ganske vist deres respektive egne fortolkere som er lavet til en bestemt CPU.

 

 

 

Ressourcer C Library opslag The Single UNIX® Specification, Version 2 Copyright © 1997 The Open Group GNU C Library Engelsk, med masser af gode og dybe artikler. Danske søgeord Find selv de bedste danske søgeord til din hjemmeside.
Produkter Bookingsystem
System for reservation af tid for behandlinger, aftaler, lokaler, udstyr, personale. Tilpasset lektionstimer. Udskriver arbejdsplaner og ugeskema for opslag. Statistik. Danmarks bedste pris nu kun kr. 1.695,-
HelpdeskEffektiviser din support-organisation med et Helpdesksystem. Fjern tidrøvere der forhindrer fokus på problemløsning. Lektionsplan Formidling af generelle information og specifikke lektioner fra undervisere til studerende/elever. Medlemssystem Medlemssystem online med administration af medlemskartotek, kontingentbetalinger, flettefiler m.m.
Styr selv Styr selv indholdet på dine hjemmesider med Content Management System.
Citat Husk på at stor kærlighed og store bedrifter kræver store risici.

Dalai LamaProfessionelle løsninger til Internettet. Webdesign, e-handel, cms, søgeoptimering, webhotel, analyse, Intranet mm.